sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Amatsoninlilja

Ans kattoo kuin käy, kun vaihdoin Amatsoninliljalle mullan. Se on voinut tosi huonosti siitä lähtien, kun toin sen sisään syyskuussa. Se on ja oli altakasteluruukussa ja jostain syystä se oli ääriään myöden vedessä. Ollu ties kuin kauan, kun huomasin sen. Entinen poikaystävä kyllä kaato siitä vedet pois, mutta ei sitten kuitenkaan kaikki tullu kaadettua. Nyt alko näyttää niin huonolle, että oli pakko riskeerata ja ryhtyä toimeen sen pelastamiseksi. Sehä on ollut mulla vuodesta -70 lähtien, enkä todellakaan haluis siitä luopua.
Tossa se nyt nuokkuu tukikeppien varassa naru ympärillään. Oli ne sipulit kyllä ihan kovia. Toivottavasti tekohengitys auttaa. Näyttää se aika reppanalle.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä vaan tuolle liljalle,näkyy olevan sitkeää lajia;:D

  VastaaPoista
 2. Mullakin ensimmäinen yritys tukehtui liikaan veteen pari vuotta sitten, nyt on viime keväänä sipuleista istutetut menossa, ne piti kyllä kevän lepokautta ja alkoi puskea lehtiä vasta syksyllä, mutta kovin vähän... Se voi olla, että niille on välillä tuvassani liian kylmää, kun kaupungissa ollessani siellä on alle 10 astetta. Toisaalta luulisi tuollaisen vanhanajan huonekasvin sellaisessa pärjäävän, eiköhän vanhoissakin tuvissa ollut joskus alle 10 astetta (ehkä).
  Toivottavasti tuo tuosta, ainakin se on valtavan rehevä ja vihreä, mulla on ihan kalvakat lehdet kummassakin.

  VastaaPoista
 3. Sinun kivalle blogillesi olisi blogihaaste täällä:

  http://matkantekijana.blogspot.com.es/2013/01/blogitunnustuksia-blog-awards.html

  VastaaPoista
 4. Peukutan amatsonililjallesi energiaa voimistumiseen.Vihreiltä sen lehdet kyllä näyttää, jospa sillä on vaan hetken tyrmäys, kun juuret selvisivät veden paljoudesta.
  Omien kukkasteni laita on huonommin. En ole osannut hoitaa niitä tässä lähes vuorokauden kestävässä pimeä/hämärässä. Voivat huonosti, ruskettavat lehtiään.

  VastaaPoista