torstai 31. maaliskuuta 2011

Terkkuja Tallinnasta

Saatiin ystävien kanssa sunnuntai-iltana aate, että lähdetään huomenna (maananataina) Tallinnaan. Lipusta ei ollut taas tietoakaan, mutta päätettiin kokeilla. Eckeröllä ei ollut takasin päin paikkaa autolle, joten kyselemään Tallinkilta. Seillä olikin vapaita paikkoja. Vähän oli porukkaa laivalla. Alku matkasta meinas vähän keinuttaa, mutta onneksi tuli jääpaikkoja, niin tahti vähän hidastu. Mun tulee niin kamalan pahaolo olla, kun laiva keinuu. Mä en voi liikkua silloin ollenkaa, tai laatta lentää. Tallinnassa paisto aurinko. Pakolliset kuviot, eli miehet tietysti kaljan hakuun ja entinen poikaystävä ostaa sieltä lihaa moneen tarpeeseen. Tietysti piti ostaa õnneleipää, kun se on niiiiin hyvää. Syömässäkin käytiin ennen menoa takasin laivaan.

Minä kävin tietysti Karnaluksissa hakemassa lankoja. Mulla alkaa olla melkoinen varasto muliinilankoja. Kaikille niille langoillen on kyllä mallit valmiina. Tulis vaan se tekevä käsi esiin :) Nyt ostin myös minjälle helmiä, kun hän on innostunut tekemään helmikoruja. Halpoja oli helmetkin siellä.
Niin se on taas viikko vierähtänyt. Lunta on edelleen ihan kiitettävästi, niin kun teilläkin varmaan. Timanttejakin on hangella. Jännä usva nousi puolen päivän aikaan järvellä.

14 kommenttia:

 1. Hirmu juhlat syntyy kaikista noista tuomosista.

  VastaaPoista
 2. Noin paljon lunta!Löytyipä sieltä Tallinnasta hyviä tuliaisia;D

  VastaaPoista
 3. Tallinnaan pitäisi taas päästä. On kai viisainta odotella lumien sulamista.

  VastaaPoista
 4. Eipä tule usein Tallinnassa vierailtua täältä maan sydämestä.. On ensin niin pitkä matka satamaan, että väsyy jo siinä. Nytkin on jo 3 vuotta viimekäynnistä eikä kyllä tee niin mielikään lähteä. Kaunista sielläkin on kesällä kyllä.

  VastaaPoista
 5. Täällä alkaa olemaan tiet paljaina...saa ottaa fillarit esille. Toki tulvia odotellaan, niin kuin aina pohjanmaalla on se vaara olemassa. Ihania helmiä olit löytänyt. Hittolainen, kun täältä on niin pitkä matka lähteä käväisemään Tallinnassa. Lankoja mielisin. Onneksi nyt on yksi tuttavani lähdössä, valjastin häntä jo eilen, että tuot sitten mullekin ja ei tarvi soitella, että tuonko.

  VastaaPoista
 6. Kivan näköisiä helmiä!
  Huomasin tuossa yhtenä päivänä, että lähikadun varrelta löytyy helmikauppa sekä kauppa, jossa myydään kaikenlaista nukkekotihässäkkää. Varmaan toisen noista liikkeistä tiedätkin.. :)
  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Teillä oli varmasti kiva reissu ja sieltä kyllä kannattaa käydä ostamassakin, jos asuu lähellä satamaa.Hienoja helmiä olit ostanut, mä luulin niitä napeiksi kyllä.
  Langatkin varmaan paljon halvempia kuin täällä.

  VastaaPoista
 8. Ai joku muukin sentään voi huonosti laivassa...ja silti vaan niin usein risteilet ees taas. Houkuttimien täytyy olla tosi suuria ja vahvoja.

  VastaaPoista
 9. Mukavasti kului päivänne Tallinnassa ja ehdit monenmoista. Siellä on vielä huomattavasti edullisempaa kuin meillä, mutta nousujohteista on euron myötä. Me käytiin tiistaina Baltic Princessillä, ei tuntunut enää juuri jäälautat, lienee tuuli niitä pois väylältä puhallellut.

  VastaaPoista
 10. Kiitos taas teille kommenteista. Kyllä Tallinassa on halvempaa, kuin suomessa. Esim. Noi muliinilangat ovat merkistä riippuen 0,29€ 0,36€ ja 0,43€ Meillä täällä 1,30€ Ostetttiin ihanat viinerit ja pasteijat yht. 3€ õnneleipä 0,45€

  Sirokko: Kun ottaa matkapillerin, eikä nosta persustaan penkistä menee matka ihan hyvin. Ainoo että ne pisut väsyttää.

  VastaaPoista
 11. En ole vielä käynyt Tallinnassa.Täältä on pitkä matka laivoille.

  VastaaPoista
 12. Eipä ole mulla vielä hassutustyöt valmiina :-) Laskin että 9 on tekemättä. Yks pitäs ainakin saada tehtyä ennen pääsiäistä kun se sopii aiheeltaan siihen.

  VastaaPoista
 13. Ko matkakärpäne purasse
  ihmise on lährettävä.
  Ei aut miättimine,
  paremp paina kaasupoljint
  ja antta mennä.
  Ei siit muute ohitte pääs,
  matkakuumeest meina.

  VastaaPoista
 14. Mau!

  Täti lähettää ihailuja.
  Me ei tädin kanssa oikein olla merimiehiä. Syödään kalaa ja katsellaan rannalta merelle.


  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista