maanantai 13. maaliskuuta 2017

Portugal

Matka alko tosi hyvi, kun perillä huomattii, että osa vaatteista oli jäänyt kotiin ja entinen poikaystäväkin kulki eripari sandaaleissa :D Hotellissa oli henkilökunta vähän tympeetä, eikä kaikki paikat olllut, niin kun esitteessä oli luvattu. Kielitaidottomina meinas olla vähän hankalaa saada asioita hoidettua. Tarpeeksi korkeelle taholle, kun soitettiin Suomen päähän, niin asiat kyl alkoi hoitumaan. 

Pitkin ja poikin ajeltiin Algarvea. Voin sanoa, että se kulmakunta on nähty. 
Yleisilme maasta ei ollut kovin hyvä. Paljon oli rönttösiä taloja. Vanhat kaupungit oli tosi huonossa kunnossa, toisin kun useissa muissa maissa, missä ne ovat tosi upeita.

No ehkä tää on nyt vähän kärjistettyä, mutta näin kuitenkin on. Tämä raato on keskellä Lagosin vanhaa kaupunkia.
On siel kyl siistejäkin rakennuksia, ei siinä mitään.

Sitte me ostettii laiva, tosin pientä pintaremonttia se vaatii, mutta maailmanympärimatkalle on jo kansipaikatkin varattu, joten sorry vaan, jos jo ehdit aatella tulevasi mukaan, ei enää oo paikkoja :)

Myös uusi asintoauto tuli hommattua. Ens talvi sitten vietetäänkin eurooppaa kierrellen 
Luonto siellä on kaunis, vehreää ja kukkivaa. Kivasti kumpuilevaa ja kukkivaa.
Mansikoita ne ei vaan osaa tuolla muualla kasvattaa. Komeasta ulkonäöstä huolimatta maku ei oo mistään kotoisin. Appelsiinit tienvarrelta ostettuna oli vertaansa vailla. Niitä tuli kahden viikon aikana jokunen kilo syötyä.

Kyllä reissussa on kiva olla ja kiva tulla kotiin, vaikka siellä ois kyllä kesä ollut kukkeimmillaan. 
Tästä sitä lähdetään kohti uusia seikkailuita, se koska on taas ihan eri juttu. 

Onnelliist voimiist


12 kommenttia:

 1. Varat ei riitä talojen kunnostuksiin Portugalissakaan näköjään. Kauniin kesäistä silti. Poikaystävän sandaalit nostattivan hymyn :)
  Se kukka tai pensas edellä on kistus, Cistus joku. Meillä ei noin hienoja olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Surullisen näköistä siellä oli, kun muualla vanhat kaupungit ovat, niin kauniita. No luonto kyl sit paikkas sen epäkohdan.

   Poista
 2. Harmi että rahat ei riitä kunnostamiseen (yleensä se on syynä,kuten Sirokkokin tuolla sanoo) sillä potentiaalia tuolta löytyy.Pidän tuollaisista kapeista vanhoista kujista. No onneksi asiat selvisi sitten kun otitte yhteyden SUomen päähän:) Hih,tuostahan saa hienon paatin kun vähän kunnostaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kielitaidon puute on kyl iso juttu. Paatti on tee-itse-miehen unelma kohde :D

   Poista
 3. Hieno paatti, nimeksi vois vaikka tulla SELI (Seli-paatti). Hieman vaan rapsuttelua ja uutta maalia kehiin niin merikelpoisuutta sitten testaamaan vaikka Päijänteellä. Reissussa sattuu, joskus sandaalitkin eri paria, onneksi ei saman jalan kenkiä kahta! Ihania kapeita kujia, vanhoja rakennuksia, rantaa ja aurinkoa. Sitä, sitä. Sytytit kaipuun lämpimälle hiekkarannalle ja kaupungin sokkeloisille kaduille. Kiva postaus pienistä matkan hankaluuksista huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpahan mitä muistellaa, kun kaikki ei mee ihan kohillee :)

   Poista
 4. Komea laiva!

  Kyselit Susun kommenteissa perääni. Täällä ollaan:
  http://caravaani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin, vain pientä pintaremonttia :)

   Poista
 5. En ole koskaan käynyt Portugalissa, tekisi kyllä mieli. Kuvauksellista, harmi, että rahat eivät riitä talojen kunnostamiseen, mutta mielenkiintoisia ne ovat tuollaisinakin.

  VastaaPoista
 6. Upeaa, että jaksatte reissailla ja sinä laittaa matkakuvia meidänkin iloksemme.

  VastaaPoista
 7. Kiitos matkakuvista! Tuli muistoja mieleen. Me oltiin Lissabonissa ja Algarvessa juuri silloin, kun kaksoistornit romahti Nykissä. Luultiin hetken aikaa elokuvaksi...
  Mekin vuokrattiin auto ja kierreltiin ympäri etelää. Olisi kiva mennä joskus uudelleen, ehkä pohjoisemmaksi.

  VastaaPoista