keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Matka jatkuu

Mä halusin ehdottomasti käydä katsomassa, mistä "Borgiat maan ja taivaan valtiaat" (sarja telkassa) on lähtösin. No hehän ovat Xativasta. Luin oppaasta, että tuonne korkeelle vuorelle vie "puksu" juna. Me olimme siellä joskus vähän jälkee kymmenen ja se juna ois lähtenyt vasta 12.30. Vähän aikaa kaupunkia kerrellettyä mun alko taas sattuu selkää ( Varmaan ois parasta, kun mut vietäis saunan taakse ja nappi ottaa, kun aina oon kipee)  Mentiin yhteen baariin juomaan ja ottamaan pilleri. Entinen poikaystävä lähti vielä käymään turisti infossa. Mä katselin karttaa, mikä oltiin saatu seiltä infosta ja totesin, että sinne vuorelle vei tie! Onneksi tuolla poikaystävällä on niin hyvä suunnistusvaisto, että vaikeuksittä löydettiin se tien alku. Ylhäällä oli hyvät parkkipaikat ja sisäänpääsymaksu oli PERÄTI 1,30€ Se puksu ois maksanut 7€/ lärvi. Mikä kauhee säästö :) Sit vielä se, kun ei tiedetty milloin ois päässyt se puksun kyydissä takasin, vai oisko jouduttu kävelee. Mulle se ois ollut tekemätön paikka. Ois siinä ollut Entisellä poikaystävällä kova paikka, kun ois mua reppuselässä tuonut mäkeä alas.
Itse linna ei nyt sitten kuitenkaan ollut mikään kovin ihmeeellinen, mutta oonpahan käynyt siellä ja nähnyt mistä Borgiat on lähteneet. 
Tässä kuvassa on vaan osa sitä linnaa. Toinen osa on isompi, mutta siitä ei oo kuvia, kun seillä olla nyt tässä kuvassa.


Sellaisen jutun oon kuullut, että se kellä on vettä on rikas. Tuolla korkeella oli.


Hulppeat sieltä oli maisemat tuonne itse kaupunkiin.

Ihan kävi väsymys käpälään, kun mäkeä täyty hilata ylös.
Matka jatkui eteenpäin ja vastaan tuli mitä erikoisemman näköinen kylä Bocairent. Koko kylä oli tän värinen. Aika erikoinen.

Retken huvittavin kohta oli, kun mentiin Ontinyentiin (ei yhtään kuvaa)
 Nyt kyl täytyy taas todeta, että minäkö tyhmä, nyt en ymmärrä ;) Tuolla kaupungissa on kuulema paljon tehtaanmyymälöitä! Siellä on iät ja ajat valmistettu vaatteita! Niitä sitten lähdettiin haeskelemaan. Kaupunki on iso näin meikäläisen mittapuun mukaan. Ei näkynyt, kun yksi Outletmyymälä tien laidassa ja sekin oli joku elelmentti tehdas. Ei ihan oltu aateltu rakentaa taloa Espajaan, joten laihaksi jäi meidän saalis :D Siispä halpa kerros, mut ollapa nähty kaupunkin noin päällisin puolin. 
Matka jatkuu vielä parin postauksen verra. Toivottavasti jaksat.

Aurinkoista ja onnellist voimiist!

13 kommenttia:

 1. Ihanaa!!! Kertakaikkiaan, kateeksi käy.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia matkaltasi!
  Oikein hyvää ja antoisaa loman jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki on jo vanhaa juttua. Viikko ollaa oltu kotona.

   Poista
 3. Mielenkiintoista ja upeita paikkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan siellä erilaista, kun koto Suomessa.

   Poista
 4. Minä, en olisi pärjännyt noilla kivisillä kaposilla kujilla!
  Tykkäisin kyllä aika kovastikin tämmösistä paikoista ja nimen omaan kulkea, katella ja pysähdella sekä tosissaan nauttia upeista paikoista. Onneksi silloin aikoinaan kiertilkin, että jotain muistoja kyllä sieltä päin on.....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se koville otti mullakin, kun tuo selkä ei viittis olla mukana :(

   Poista
 5. Onpa niin hulppeita maisemia, mukavaa kun saan näin matkaseuranasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan ne maisemat kyllä hienot. Kyllä silmä lepäs.

   Poista
 6. Ihan tyhjän näköistä siellä ;)

  VastaaPoista