lauantai 28. maaliskuuta 2015

Hauskaa, mukavaa, kivaa.

Niin se vaan kaks viikkoa mennä hurahti sujuvasti. Ensin oltiin Kuopiossa hoitelemassa vähän asioita. Siinä ei nyt mitään ihmeellistä ollut. Nopeasti päästiin jatkaa matkaa.
Määränpäänä olikin vaihteeksi Kiihtelysvaara. Aurinko suosi meitä. Tuuli oli aika kova ja kylmäkin, mutta eipä se haitannut, kun seura on hyvää. Komea kirkko siellä on. Sisälle ei meitä pakanoita laskettu, mutta ihailtiin sitä ulkoa.

Museotalokin on ihan hyvän näköinen.
Että noi sai mut lähtemään jäälle kävelemään, vaikka niin pyhästi oon vannonut, että jäälle en lähde. Nälkäsieä siellä oli toisiaan narraamassa.
Hyvin se jää mut kesti, vaikka pahasti paukkuikin. Hyi hemmetti, en kyllä mitenkään kauheesti nauttinut olotilasta.
Mikä lie joki siellä Kiihtelyksessä virtaakaan?
Ystävät lähtivät kotiinsa ja me jatkettiin matkaa Sodankylän kautta kohti pohjoista. Saas nähdä minä vuonna mä pääsen Alarieston galleriaan? Kyl mä varmaan kauheesti järkytyn, jos sellai ihme tapahtuu. Aina on muka kiire siinä kohtaa, kun mennää sen siitä ohi ;(

Yksi yö oltiin Ranuan eläinpuiston alueella. Olin illalla kuulevinani suden ulvontaa. Ei kuulema mikään ihme, näin puiston laidalla ;) Illalla ja yön sato lunta, mutta onneksi on noi koneet keksitty. Hyvin päästiin jatkamaan matkaa. Lunta oli ihan mielettömän pal enemmän, kun meillä täällä Lahdessa.
Yks pakkas yö vietettiin Inarissa. Aamuauringon nousun aikaan oli -17
Ollaan jo aika kaukana kotoa.

Vihdoin saavuttiin määränpäähän Näätämöön. Vaunu saatiin jättää kaupalle ja seiltä matka jatkui moottorikelkalla vielä 12 kilsaa jokivarteeen, missä on ystävien mökki.

Mutta, mutta, onko entinen poikaystävä jakautunut kahtia. Kaikkea se Lapin taika teettääkin.
Palovaaran ylityksellä alkoi matka mökille.  Nyt on kuvissa kumma väritys. En tiedä mistä johtuu, mutta näihin on tyytyminen.

 Tässä tämä luksus mökki on yläpuolella. Mikä se sähkö muka on? Ei täällä sellaista ole kuultukaan.
Maailman paras sauna tässä. Ei missään (paits kotona) ole niin hyviä löylyjä, kun tässä saunassa. Lattiassa on sentin rakoset, joten ilmaa piisaa. Ihanaa!  PALJAIN VARPAIN hilpasin saunaan ja seiltä pois!!
 Kuukkeleita läskiaterialla.
Ja hömötiaisiakin.
 Siinäkin on nälkäsiä kolme kappaletta. Minä nautin auringosta ja maisemista, enkä sotke käsiäni kalaan.

Lumikenttien rinsessa tässäÖisin oli tosi kovat pakkaset. Meidät tuotiin aina ilalla vaunulle, kun tuo mökkin on "vähän" pieni. Siellä kaupalla oli aamusin 22 -25 pakkasta, mutta tuolla jokivarressa reilu kymmenen enemmän. Päivisin ei kuitenkaan ollut, kun muutama pakkasaste, joten oli ihan kiva olla vaikka kalassa.
Terveisiä vaan tuolta pohjoisesta Lapista!
Onnelliist voimiist!


19 kommenttia:

 1. Kiihtelysvaarassa virtaa Viesimonjoki, mikäli muistini ei petä. Tulee joskus käytä siellä, kun äitini asuu vielä "Kiihtelyksen" kirkolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää toi joen nimi. Vielä kun sen muistais.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä, siellä Näätämössä olikin tosi kaunista, vaikka se ei noihin kuviin saanutkaan. Onneksi ovat kuitenkin sielunsilmissä.

   Poista
 3. Mukava katsella talvisia maisemia, kun täällä sataa vettä ja maa on musta ja kuranen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli lunta kyllä enemmän, kun tarpeeksi.

   Poista
 4. Pohjanmaalla ei ole paljoa enää lunta ja eilenkin satoi räntää ja vettä, mutta mahtavia maisemia pohjoisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo lunta täällä Lahdessakaan, onneksi.

   Poista
 5. Oho, jopa olet reissun tehnyt! On kyllä niin, niin talvisen näköistä, että hui!!

  Minäkin aina ihmettelen, miksi autolla on niin kiire, että koskaan ei voi pysähtyä tienvarren mielenkiintoisiin paikkoihin kuten museoihin ja gallerioihin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi mukava reissu. Onneksi kevät on pidemmällä täällä.

   Poista
 6. Ai, teilläkin on sellainen auto, josta jarrut tietyissä paikoissa puuttuu kokonaan.
  Upea elämysmatka lumiseen maisemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu siinä on aika usein sellai vika :(

   Poista
 7. Siinäpä melkein puolen Suomen kierros. Monenlaista maisemaa reitin varrella, mutta Inarin lumimaisemat sykähdyttävät eniten.

  VastaaPoista
 8. No juu aika pitkä matka. Noissa Inarin kuvissa on vaan outo väri? Kaunista siellä tosiaan on.

  VastaaPoista
 9. Hieno pariviikkoinen matka läpi itäisemmän osan maata. Lunta pohjoisessa on vielä paljon, mutta talvi nyt onkin. Parasta hiihto- ja pilkkiaikaa. Inari viehättää minuakin suuresti, sen tunturimaisemat ovat näihin kotoisiin verraten erilaiset. On avaa laakeeta ja korkeita tuntureita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siel todella erilaista, vaikka kaunista on teilläkin.

   Poista
 10. Olisin leikkinyt rinsessaa minäkin. Milläs te sitä vaunuanne lämmitätte, että noinkin korkeissa pakkasissa tarkenee, sori vaan, olen täysin ulkona näistä nykyajan vempeleistä :)

  VastaaPoista
 11. Kaasulla tai sähköllä, jos sitä on saatavilla sopuhintaan. Meillä on myös lattialämmitys. Ei siellä todellakaan pääse kylmä tulemaan. Yöks laskettiin lämpöä noin 16 asteeseen, kun ollaa totuttu nukkuu viileessä. Hetkessä se lämpenee, kun lisää pyyntiä. Lämmintä vettä tulee, että saa hampaat pestyä lämpimällä vedellä. Tiukan paikan tullessa voi ottaa suihkun, vaikka vessa ei suuren suuri olekkaan, mutta vain hätätapauksessa. Vaunussa on myös vessa, mutta mieluummin posliinilla.

  VastaaPoista
 12. Hianoa on siä ollu. Pohjosessa on tilaa ajatuksille, paikon miälestä. Siä alarieston kalleriassa on vaikka mitä :)

  VastaaPoista