sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Yllätys kukkapenkissä

Kyllä olin kun puulla päähän lyöty, kun tein löydön kukkapenkissä. Mielestäni tämä on Sormivaleangervo. Olen ostanut tän varmaan 15 vuotta sitten. Unohtanut koko kasvin, kun sitä ei oo näkynyt ja nyt yks kaks sen oli ilmstynyt näkyville. Kyllä kitkeminen kannattaa :) Siinä oli kaks lehteä, mutta vahingossa vetäsin toisen pois. Toivottavasti hää ei loukkaantunut ja katoa taas.
 
Eilen valitin, että meillä ei oo vesilintuja, mutta onhan meillä lokkeja ;)
8 kommenttia:

 1. Itse sain kerran piparjuuren istukkaan ja monta muuta yrttiä.Muita kasvatin monta vuotta ja piparjuuren olin kitkenyt rikkaruohona pois, kunnes kitkeminen onohtui ja piparjuuri pääsi kasvamaan pituutta.Laitoin kuvan blogiinikin, varmistaakseni kasvin oikeaksi.Sain vastauksia.Nyt sitä kasvaa jo kolmessa eri paikassa.

  VastaaPoista
 2. Hieno löytö, sitkeä kasvi ;-) Minulla saunamökillä rauhoitettu alue, katson mitä kasvaa, ainakin päivänkakkaroita on paljon tulossa.

  VastaaPoista
 3. Niitä kukkia joskus hukkuu muiden joukkoon ja jo unohdettuna sitten putkahtavat esille josku ihan oudostakin paikasta. merkkaa nyt tuo ettei pääse hukkumaan, saat sitten kasvua seurata.

  VastaaPoista
 4. Kitkeminen on siis aivan turhaa! Nyt minulla on sitten syy olla kitkematta.

  VastaaPoista
 5. Kun juurineen yrittää rikkaruohoja nyhtää, tahtoo niitä perennojakin lähteä matkaan. Oma kukkapenkkimme rehottaa nyt kitkemättömänä sinisenä lemmikkimattona ja puna-ailakit kurkottavat korkeammalle. Pionin ympärystä kai pitäisi kitkeä.

  VastaaPoista
 6. Olipas iloinen yllätys. Toivottavasti kasvaa ja kukoistaa antaen iloa jatkossakin.

  VastaaPoista
 7. Nyt vaalit sitä tosissasi! Mutta älä mene liian lähelle! Tein kanssa kerran löydön kukkapenkistäni, ihana keltainen (!) harsomainen akileija...näin sen vain yhtenä kesänä, sitten minulle sanottiin,e ttä kukkapenkki on siirrettävä kokonaan eri paikkaan. Sinne meni penkki ja keltainen akileija. Nyyh.

  VastaaPoista