lauantai 27. elokuuta 2011

Orkidea

Jostain olen kuullut/lukenut, että orkdea ei tekisi sivuversoja. No mikä tämä sitten on?? Se on ollut tässä kasvuvaiheessa jo monta viikkoa. Mielestäni ei ole kuitenkaan kukkavana.

Yritin taas ottaa hienoja makrokuvia. Ei todellakaan onnistu mun kameralla :(


Tietenkää ei kuvaajassa voi olla mitään vikaa ;) Kamerassani on kyllä kaksi makrovaihtoehtoa, mutta aina näistä kuvista tulee epätarkkoja ja koskaan en saisi tällaisia tai tällaisia kuvia
Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua. Nautitaa näistä lämpimistä päivistä, ne alkaa olee vähissä tälle vuodelle

5 kommenttia:

 1. Viimeinen kuva on todella hieno! Oletkohan liian lähellä kohdetta? Joka linssillä/kameralla on minimietäisyys, mitä lähempänä ei voi olla tai se ei enää tarkenna.
  Orkideoja on niin monia erilaisia, minusta tuo näyttää uudelta lehdeltä.

  VastaaPoista
 2. Minulla orkidea teki sellaisen kukkavanan päähän uuden lehtiruusukkeen joka nyt jo elää omaa elämäänsä omassa ruukussaan.
  Kyllä tuo minusta uudelta alulta näyttää, miksei voi olla silti vain lehtikin joka siihen itseään tarjoaa.
  hienot kukkakuvat!

  VastaaPoista
 3. Saila: Tämä on pehonen, joten lehti tulis vähän oudosti.

  Mummeli: Joo se on tuttujuttu, että tekee kukkavanaan uuden alun, mutta kun tää on hullussa paikassa.

  VastaaPoista
 4. Alkaakin olla aika ruveta kasvattamaan talviturkkia :)

  VastaaPoista
 5. Orkideoista en ymmärrä mitään, minulla ne heittävät henkensä hyvinkin lyhyessä ajassa...vaikka kuinka upottaisin purkin veteen joka lauantai klo 16.30 ja tekisin kaiken muunkin Orkidearannan Pekan ohjeiden mukaan :((
  Mutta tuosta kuvaamisesta vielä, kuten Saija totesikin, kameraa ei kannata viedä LIIAN lähelle kohdetta. Kameroissa on (luultavasti kaikissa, sillä minun pikku pokkareissanikin on) siinä kuvan keskellä, kun katsot tähtäimen läpi kuvattavaa kohdetta, piste tai pieni neliö. Kun painat laukaisinta puoleenväliin, tämä kuvio muuttuu punaiseksi tai vihreäksi kamerasta riippuen. Silloin kamera on tarkentanut ja voit painaa laukaisimen pohjaan ja pitäisi tulla tarkka kuva. Jos siis painaa heti laukaisimen pohjaan, kamera ei ehdi tarkentaa. Miehenikään ei tiennyt tätä (vaikka on insinööri!) ja väitti, että kamerassa on vika kun tulee koko ajan epäteräviä kuvia.
  Kerrankin olin pätevämpi ;DDD
  Selvitys on pitkä ja rönsyilevä, toivottavasti sait jotain tolkkua :))

  VastaaPoista