sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Onko pakko laulaa?

Vaikka onkin laulujoutsen, niin onko pakko laulaa aamulla viiden aikaa just meidän rannassa? Kysyn vaan! Jos on menossa perheriita, niin senkin vois selvittää jossain vähän kauempana. Mä haluisin nukkua vielä!
Kalat sentään vaan muliivat ja siitä ei oo häiriötä.

keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Puotasäässä

Kunhan vaan vähän haahuilin pihalla. Kitkin kyllä yhden paikan tuosta tienpielestä laiskotellessa.

Joutsenet ovat menettäneet yhden poikasen. Mikä lie sen napannut? Yks aamu ne huusi ihan hirveästi. Ilmeisesti silloin joku kävi nappaamassa sen poikasen :(

Entinen poikaystävä tekee uutta tuollaista kopperoa, kun tuo vanha on aika hirveen näköi, eikä se oo kokonaan meidän tontillakaan. Uusi on sitten kokonaan omalla puolella.

Ulpukat ja Lumpeet alkaa kohta olla liian lähellä mun uimareittiä. Jos ne vielä lähentelee, niin niille tulee lähtö.
Tää on nyt se outojuttu, mitä ihmettelin tuolla aikaisemmin. En kyllä muista tällaista ostaneeni. Ei kai se mistään oo itekseenkään lentänyt meidän pihalle.
Iirikset kukkii aika komeesti.
Pari- kolme pionia on vielä nuppuvaiheessa. Yhtään en tiedä mikä mahtaa olla?
Valkoinen kärhö on alkanut kukkimaan. Aika  nuukasti vaan näyttäis tulevan kukkia. Niin oli kyllä viimevuonnakin. Olikohan tää Miss Bateman.
Hietaliljat ovat niin kauniita.
Kurjenpolvetkin panee parastaan, kylmästä huolimatta.
Koita tareta.Villasukata vaan jalkaan, niin mullakin on.

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Onneksi sataa.

Aamulla, kun oli poutaa istutin vielä taimia, mitä olen siemenestä kasvattanut. Aika pieniä olivat. Saas nähdä ehtivätkö ikinä kukkia? No se on sen ajan murhe. Yritetty kuitenkin on.

Hyvä että sataa, voi hyvällä omallatunnolla katsella snuukeria telkasta ja lukea.
Tästä tykkäsin kovasti. Olen lukenut  tältä kirjailijalta myös Majakanvartija ja sekin oli minusta kivaa, joutusaa luettavaa.
Rönkään olin tosi pettynyt. Edelliset, mitä oon lukenut ovat olleet ihan hyviä. Nyt on vissiin aihe niin kaluttu, että ei enää... Onneksi tää olikin viimeinen Kärppä
Muuten on ihan hyvä kirjoittaja. Toivottavasti keksii uuden raikkaamman aiheen. Voiko murhista niin sanoa? Sanotaan sitten vaikka, verisemmän.
Tämä "Viimeinen saamelainen" oli hyvä. Eniten kai viehätti se ympäristö, missä kaikki tapahtui. Suosittelen.
Ihan kiva, kun on satanut, vaan nyt on kirjat luettu, niin vois alkaa taas aurinko paistaa. Ne Snuukerit kyllä jatkuu, että en taidakaan vielä toivoa sateiden loppumista :)

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Keskikesää

Niin se sitten on juhannus on juhlittu ja  juhannuspikkujoulut vietetty. Me ollaa jo monena  vuonna tehty oikein jouluruuat ja katettu jouluvermeet pöytään näin juhannuksena. Vieraat ovat lähteneet omiin koteihinsa.Ihan oli mukavaa, kun oli ystäviä ympärillä, vaikka olikin kylmää ja saateellista. Onneksi meillä on katto kunnossa, eikä nurkistakaan pahemmin tuullut tupaan :)

Mutta mitä mä löysinkään tuosta ihan läheltä ojan penkereeltä! Tällaisen kauniin Siankärsäheinän! Sitä on siinä aika paljon, joten kehtasin mennä kaivamaan sitä tupsun omaan penkkiin. Saas nähdä suostuuko kasvamaan siinä. Kaunis, eikö?

Toivotaan vähän lampösempiä kelejä.
Onnelliist voimiis sulle.

torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannusta

Leppeää keskikesänjuhlaa sulle!


Kuva on jo aikaisemminkin olut täällä, mutta kuitenkin.
Voi hyvin ja nauti!

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Paikka avoinna

Täällä ois kitkijän paikka avoinna ;) Miten ne onkin niin voimallisia kasvamaan?
Luontais etuihin kuuluu  päiväkahvit ja  maisemat ja joskus joutsenien ihailu. Niillä on neljä poikasta. Saas nähdä kuin tänävuonna käy. Selviääkö ne aikuisiksi. Viimevuonna kaikki neljä hävis yksitellen. Mikä lie vienyt ne.
Kuka osaa sanoa, miten ne syöttää noita poikasiaan? Mä yritin tänään seurata, kun ne lillu tossa meidän rannan tuntumassa, vaan en kyllä nähnyt niiden mitenkään antavan mitää lapsilleen.
Hyvin on nää Hortensiat purkissa (ainakin vielä) viihtyneet.
Kosmoskukka on yks mun suosikki.
Se alkaa olee jussi aika lähellä ja sitten käännytäänkin syksyn puolelle. Tulis vaan sillee sopivan lämmintä sellai 22,3 olis ehkä passeli keli.

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Outo juttu

Ihan outo juttu.Mikä ihme tää on? Näit on monta tässä penkissä. Näissä ei oo ollut kukkia ollenkaan. Mielestäni nää on narsissin alkuja.

Tälläinen on likikuva.
Vai oonkohan mä piilottanut tänne jotain, mitä en nyt muista? Mielenkiintoista. Aika näyttää.
Tässä koko viimekesänä tehty penkki. Siihen pitäisi kasvaa Aurinkonauhuksia, keltaisia Siankärsäheinii ja tuolla näkymättömissä on Poimulehtee. Laitan siihen jotain kesäkukkaa. Olikohan se joku kakkara ;)


Pakko, ihan pakko oli käydä ostamassa Akileija (Crimson Star), kun niin monella sivulla on toinen toistaan kauniimpia :)


keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Meil tehää töitä

Tai ei siis meillä, mutta liki kuitenkin ja meitä varten. Täällä piilotetaan sähköjohtoja maan alle.
Suviruusu kukkii niin komeesti. Harmi, että kestää vain hetken.
Mustamarja-aroniassa on tosi nätti kukka.
Saniaiset ryöhää taakpihalla.
Mikä tämä mahtaa olla? Onko tää se raunioyrtti?
Tänään mulle on löydetty uudet korvat, tai siis vanhat, mutta ne on tulleet esiin ;)

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Ei mitään uutta

Paits, että unikot alkaa kukkimaan.
 Eilen siivosin yhden kukkapenkin. Koko kärryllinen tuli mitä lie koiranputkee, tai mitä se nyt sitten ikinä onkaan. Tässä kohtaa voi todella sanoa, että työn jälki näky :)
Ei mulla muita Akileijoja olekaan, kun nämä tavalliset. Kerran sain Anjalta siemeniä ja laitoin ne purkkiin itämään, mutta mun avuliasaatu, eli entinen poikaystävä heitti tyhjän purkin pois kuleksimasta. Ei kyllä sitä passais laskee lähellekään kukka maita :(
Kempeleenkaunotar on nyt komeimmillaan ja saa anteeksi sen, että yrittää levitä koko tontille. Ihan vaan siksi saa anteeksi, kun tuoksu on niiiiiin hurmaava.
Miksihän nuo Akileijat ei risteydy, että tulis kirjavia?

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Mustila

Minäkin kävin ihailemassa Alppiruusuja ja rodoja. Elimäellä Mustilan Arboreettumissa näytti tälle. Ihan kaikkia kuvia en viittinyt laittaa ;)
 Kaikki kukat olivat niin upeita, että oisvat kyllä ansainneet tulla julkaistuksi, mutta olekoot. Tuoksu oli ihan uskomattoman huumaava.
Voi kun nää  menestyis meidänkin pihalla, mutta ei :(













Aurinkoista alkavaa viikko sulle.

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Puuhapäivä

Tänään on ollut oikein antoisa puuhapäivä.
Sisäkukat on veity ulos tuuleentumaan. Toivottavasti tykkäävät. Joka kesä ne on kyllä päässyt kesälaitumelle.
Rappuselle ostin pelakuita. Minusta rapuillakin pitää olla kukkii ja mielellään pelakuita.
Lapsein tekemä kukkakärrykin sai täytettä
Ruusupuskat alkaa kukkimaan. Yhtään en tiedä mikä ruusu tää on.
Pionikin alkaa aukomaan kukkiaan. Tässä on jännä väri. Nupussa on häivähdys punaista, eikä kukkakaan oo ihan valkoinen. Varmaan joku Virosta ostettu.

Laatikotkin on täytetty Pensaspetunioilla. Sit tuossa keskellä on joku, en muista mikä ;) Onkohan mulla joku tauti? Mikä sen nimi olikaan?

Ostin hortensioita kaksi, kun olivat niin nättejä ja mul on tälläiset hienot ruukut.
Zinniat ja Leijonankidat on laitettu maahan. Istutin myös uuden kärhön "Ernest Markham" Toivottavasti on kunnolla punainen.
Kylläpä mä olin ahkera! Mikä sitten olikaan istuessa ja ihaillessa maisemia.  Varjot jo olivat aika pitkät. Ei kuitenkaan mikään ilta tai no melkein kasi. Aurinko alkaa menee mäen taakse.


Lepuuttaa jalkoja. Kuka on sotkenut mun varpaat?
Nauttiessa tölkillisen kylmää. Mä olin sen ansainnut.
Kuunnella tuulen suhinaa isossa koivussa.
Hyvä päivä.
Aurinkoista viikonloppua sulle.