maanantai 27. toukokuuta 2013

Kutna Horan luukirkko

Tämä olikin koko matkan ainut suunniteltu kohde. Kutna Horan luukirkko.
Oikeestaa aika hyvin löydettiin, ei tarvinnut kun soittaa ystävälle Suomeen, joka kerto reitin. Voi kyllä taas suositella, jos matka sinne suunnalle kulkee. Kyllä oli paaaaljon luita. Kaikesta taitava osaakin tehdä upeita juttuja. Minulta ei varmasti onnistuis.





Matka on kulkenut monenmutkan kautta ja hyvin on mennyt kaikkinensa. Paits, että ystävän kaulasta ryösettiin ketju Budapestissä. Se oli niin nopea juttu, että ei edes tajuttu, ennen kun oli myöhästä ja varkaat menneet menojaan. Paska fiilis vaan jäi, vaikka muuten Unkari onkin kaunis maa. Oishan se tietysti voinut tapahtua vaikka Suomessakin, mutta kuitenkin.....
Täällä sataa ja on ollut nyt pari päivää tosi kylmää  ainoastaan +9 ja sillee.
Aurinkoisia päiviä sinne kotomaahan.

torstai 23. toukokuuta 2013

Eger

Matka jatkuu, tosin tuutte vähän jälkijunassa, mutta ei kait se haittaa :) Oltiin pari yötä Egerissä. Leiripaikka olikin tuttu parinvuoden takaa. Isäntä siinä ylpeänä esittelee paikkoja. Viini virtas ja oli tietysti hyvää.
Tehtiin kierros itse kaupungissa. Linnan raunioilla. Opaskirjan puutteesta johtuen ei mitään tietoo paikasta, tai sen historiasta. Maisemat itse kupunkiin oli hienot ja sehän meille riitti.





Kaupunki oli melko hiljainen ja sitä kovasti ihmeteltii, olihan maanantaipäivä, kun seillä oltiin. KVG ja selvis, että olikin Helluntaipäivä. Kävelykadulta löyty sitten avoimia kuppiloita ja ihmisiä.

tiistai 21. toukokuuta 2013

Jääluolassa

Matka on edennyt. Tässä kuvia Slovagian suuremmasta jääluolasta. Hieno paikka, voi suositella, jos matkasi joskus kulkee sinne päin. Kiipeemistä kyllä on aika paljon. Opasteessa sanotaan, että 25 minsaa, mutta..... Huh huh hiki tuli takatukaa ja eteenkin, ennen kun oltiin luolan suulla ;)







Kuvat ovat ystävän ottamia.

maanantai 20. toukokuuta 2013

Arvausleikkiä

Tässä on muutama kuva toissapäivän lenkistä. Kuka sen arvaakaan missä ollaa. Kuuluisa paikka. Korkeita vuoria ympärillä. Tätäaikaa ei vielä paljon turisteja, mutta kohta tupaten täys ja talvella vielä varmasti enenmän.


Aurinkoisia päiviä. Täällä ob tosi lämmin. Yöllä oli ihan hirvee ukkonen. Tuntu, että vaunu kaatuu, kun niin tärisytti.

tiistai 14. toukokuuta 2013

Vuokkoja

Hämyvuokot kukkii suurena mättäänä
Keltavuokosta ei voi puha mättäänä, mutta leviämään päin kuitenkin.
Valkovuokkoja on mättäitä siellä täällä. Toivottavasti leviävät lisää. Meidän takapihalla on ruoho leikkaamatta niin kauan, kun vuokot on siementäneet.
Käenreiska on niin herkkä ja tulee lapsuus mieleen. En teidä miksi sen yhdistä lapsuuteen :)
Onnenpensas ja narsissit ovat just parhaimmillaan meidä pihalla.
Nyt on pyykit pesty ja silitetty. Näiden kuvien myötä toivotan sulle aurinkoisia kevätpäiviä. Meillä vaunun nokka tähtää kohti tuntematonta. Palaillaa :D

maanantai 13. toukokuuta 2013

Kuvia Unkarista

Ensimäisenä kuvia Keszhelystä, missä oli meidän tukikohta viikon aja. Viehättävä pieni kaupunki.
 Pécsissä käytiin yhtenä päivänä. Onhan se Lahden ystävyyskaupunki. Lizt se vaan kurkki parvekkeella, eikä päästänyt sisälle. Tultiin siihen tulokseen, että se ei ollut varmaan vielä ehtinyt siivota ;) Tuohon suureen kirkkoon ei jostain syystä päästetty turisteja. Siel oli joku juhlatapahtuma. Kyllä harmitti. Sinä päivänä oli synnit anteeksi pyytämättä :(
Kukkia, kukkia ja vielä kerran kukkia. Sinisade kiipeää tuonne kuuseen. Puupionit oli ihan uskomattoman upeita.
Muutama kuva Budapestistä. Seillä veitimme myös yhden päivän. Kuvat on otettu sellaisesta turistibussita. Se oli tosi hyvä kierros, koska siinä sai suomenkielen opastuksen. Kyllä Budapest on kaunis kaupunki.
Yksi päivä hurahti, kun kävimme Wiinissä. Se vasta onkin kaunis paikka. Siellä on niin paljon kullalla koristeltuja taloja. Harakan silmää se veihättää :D Turistia oli meidän lisäksi ihan mahoton määrä. Jalat oli ihan muusia, kun päivä lumpusteltiin seillä.

 
Posted by Picasa

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Olemme muuttaneet

Nyt olemme muutaneet kesäasuntoomme. Olet tervetullut veiraaksemme. Tilaa kyllä on, sillä tässä on vaan yksi siipi uudesta kämpästämme.

Suihkulähdekin on juuri puhdistettu sinua varten.

Henkilökuntamme tulee asemalle vastaan ja opastaa sinut perille.

Vaunutkin ovat odottamassa asemalla.

Tässä yksi vaihtoehto huoneesi sijainnista. Käytävältä lähtee useita huoneita, joista voit valita mieleisesi.

Kirjastossa on varmasti kirja sinunkin makuun.

Teet on jo odottamassa. Tule jo!!

Osoite on Keszthely Unkari
Posted by Picasa

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Terkut taas

Kuvaa en saa, mutta terveisiä kesäisestä Unkarista :-D Kesän ensimmäiset mansikat on syöty, mutta ei vedä vertoja muun maan mansikat oman maan mansikoille