tiistai 30. joulukuuta 2008

Teille kaikille


Toivotan teille Onnellista ja ilon täyteistä vuotta 2009 näiden kahden iloisen pikku jumalan kanssa. Olkoon vuotenne siis onnea ja iloa täynnä.

Kun en pystynyt päättämään kumman kuvan teille laitan, niin laitoin myös tämän, koska norsuthan tuovat myös onnea. Nämä sitä teille töräyttelee!

torstai 25. joulukuuta 2008

Lisää kynttilöitä

Lapset oli täällä mummun kanssa maanantaina päivän ja tehtiin äidille ja Mummille kynttilät Savisudin ohjeen mukaan. Mielestäni näistä tuli hienoja. Äiti ja Mummi olivat tosi yllättyneitä kun saivat näin upeat kynttilät.
Nämä ovat Marikan tekemät.
Ja tässä Henkan työn tulos.
Joulu meni hienosti! Lapsein pääsi kotiin. Vielä on kokeita tulematta 27 eri verikoetta otettiin ja ne tulokset tulee ens vuonna, samoin jotain virtsa kokeita. Se nyt oli vissiin mikreeni kohtaus. Mies on kyllä todella tutkittu. Vielä hän tuntee itsensä jotenkin väsyneeksi, mutta muuten on ihan OK.

lauantai 20. joulukuuta 2008

Pelottaa


Saas nähdä kuin meidän joulun vieton käy? Ainut poikamme sai jonkun ihme kohtauksen ja on nyt tällä hetkellä Meilahden sairaalassa. Häneltä meni puhekyky. Ääntä tuli mutta sanoja ei pystnyt muodostamaan. Viime yönä on tehty tutkimuksia, kuvattu pää ja kaularanka, sekä keuhkot. Nyt on vissisti pois suljettu tulppa. Maanantaina selviää sitten lisää, kun tehdään lisä tutkimuksia. Hän on kovasti masentunut kun ei tiedä mikä on. Lisäksi se kun siellä osastolla on niin kovasti sairaita ihmisiä ja heitä joilla ei paljon toivoa ole.
Toivottavasti pääsee jouluksi kotiin. Mitäs meist aikuisista, mutta lapsille tulee tosi kurja joulu , jos isä ei pääse kotiin. Homena menemme katsomaan. Toivottavasti tästä selvitään pelkällä pelästyksellä. Minä kun olen itkupilli niin silmistä ei näy kun viirut, eikä nyt oikein uni meinaa tulla kun vaan miettii ainutta lastaan.
Mutta toivotan teille kaikille Hyvää Joulua ja onnea vuodelle 2009

keskiviikko 17. joulukuuta 2008

Valmista

No niin tän voi vähentää keskeneräisistä!!


tiistai 16. joulukuuta 2008

No ei onnistunut

Savisuti neuvoi kynttilän marmorointia.
Mun kynttilän marmorointi ei vaan onnistunut. Jotenkin tein väärin tai hullusti. Oiskohan sitä väriä pitänyt laittaa paksummalti. Mene ja tiedä

Tuliaisia nukkekotiin

Sain ystävältä tuliasia ulkomaan matkalta. Kauniin hiottua lasia maljakon. Jäi se mittatikku pois, mutta maljakko on sormustin.
Ja ihanan lakkarasian

maanantai 15. joulukuuta 2008

Enkelikuoro


Niin se meili vaan muuttuu, kun aina ajattelin, että ei oo mitää kipinää maalata jotain patsaita. Onneksi naisella on oikeus muuttaa mieltään. Tässä näit nyt on jo useamman vuoden tuotos. Laitan nämä yleensä joulun jälkeen taas pois.

sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Vielä pari muistoa

Saman Pupu-ystävän kanssa lähdimme heidän mökille Hauhon Kokkilaan. Jouduimme vaihtamaan autoa Eteläisen risteyksessä. Siinä oli kioski, jossa aina odotimme autoa. Matkalla Pupu sano minulle. Sitte ollaa englantilaisia, sinä sanot vain yes tai no, minä puhun loput. Olimme silloin lukeneet vuoden englantia. No ei siinä mitää minä kuuliaisesti sanoin aina tauon tullen yes tai no, Pupu lausu jotain Beatlesia. Kaikkihan olisi mennyt ihan hyvin muuten, mutta siihen tuli pari vanhempaa miestä, jotka osasi oikeesti englantia...Me lähdimme vähän liukkaasti. Silloin vähän hävetti

Toinen juttu oli kun olimme päättänyt ostaa kesällä tuohivirsut ja matruusihatut. Kauhea homma tehtii, että löydettii. Sellainen muistikuva on, että ne virsut löyty hyvin, mutta hattuja haetti sentää kauan. Sitten lähdimme päiväksi Hämeenlinnaan näyttää miten hienoja me ollaa. Kyllä meille hymyiltiikin. Sitten päivän päätteeksi menimme johonkin ravintolaan syömään. Rahat ei riittänyt muuhun kuin köyhiinritareihin. Saakohan nykyään ravintolassa köyhiäritareita Kun koko päivän siellä kaupungissa olimme kävelleet oli päivän päätteeksi virsutkin entiset. Mutta hauskaa meillä oli ollut. Sääli että mulla ei ole skanneria olisi kuva noista asusteista:)

lauantai 13. joulukuuta 2008

Minä myös

Muistelen vanhoja kun niin monessa blogissa olen lueskellut muistoja.

Eilen kuuntelin suomalista , elokuvaa " iskelmäparaati" Voi, että tuli nostalginen olo, kun Annikki Tähden kanssa kilpaa lauloin. Minulla on tosi kaunis ääni, mutta ulos tulo vaiheessa tapahtuu jotain kummallista mikä pilaa sen.

Tuli mieleen aika "Kun Jumala loi naisen" ja sen myötä BB leningit. Minullakin oli kaunis vaaleansini-valkoinen. Vannealushameet oli silloin kova sana. Ystäväni kanssa teimme sen hänen isän sähköjohdosta, kun emme oikeita saaneet. Varmaan oli raha kysymys silloin. Oi me oltiin niin fiinejä. Siinä oli vaan kauhee homma kun aina istumisen jälkeen täyty oikoa se johto oikeaan muotoon.

Jotakin vuosia tästä muodista tuli sitten monikerros alushameet, siinä sitä vasta olikin työtä kun sen tärkkäsi sokerilla tai joskus perunajauholla. Ei siinä tärkkäämisessä, mutta silittämisessä, että ei polttanut sitä vaatetta. Kauhea hoppu aina ennen tansseihin lähtöä, että oli sitt hieno ja hame pönköllä tansseissa. Tukka tupeerattuna liina leuan kärkee solmittuna sitä suunnistettiin
" Vitsiälän " tanssilavalle ( onkohan sitä enää olemassa) Oli se makeeta elämää

perjantai 12. joulukuuta 2008

Miten olisi uinti?

Että osaa olla kylmän näköinen, eikä vaan näköinen. Palaga tuolla jossain aiemmin sanoi kadehtivansa kun asun järven rannalla. Sanoi käyvänsä joka päivä uimassa.


Niin hullu en todellakaan ole, että itseäni rääkkäisin niin pahasti.














torstai 11. joulukuuta 2008

Olo kuin osuuskaupan hoitajalla


Miten flunssa voikin viedä näin kurjaksi. Eilen oli vielä kauheampi olo, kun oli kuumettakin. Lumitöitäkin yritin tehdä, et ei mieheni tarvis tehdä kun tulee töistä, mut en jaksanut. Meill on kyllä sellai diili, että minä leikkaan ruohon kesällä ja hän tekee lumityöt. Olisin mä kuitenkin voinut tehdä ihan muuten vaan. Eilen oli ollut nukkekoti-ilta, mutta enhän minä sinne jaksanut lähteä.. Vähän harmitti, kun oli tehnyt pikkujoululahjankin valmiiksi ja oikein paketoinut sen kauniisti.


Marmedaali karkkia tein kun innostuin tuolta nukkekoti Väinölän sivuilta. Tulikohan liikaa "sokeria" näihin kuuliin? No sittenhän on makeaa mahan täydeltä :)

Valokuvatorstai Sanoja

Toisinaan minä inhoan sanoja. Ne ovat valtavan henkisen jäävuoren huippuja ja nythän me kaikki jo tiedämme miten Titanicin kävi. Pikimusta kuilu avautuu sen välillä mitä on olemassa ja mitä sanat yrittävät kuvata. Kaikki ilmiöt yksinkertaistetaan, ne naulataan sanoilla kiinni ja niistä tulee mustavalkoisia, ehdottomia."Katkelma on Emma Juslinin romaanista Frida ja Frida (Teos 2008, alk. Frida och Frida, suomentaja Jaana Nikula).

maanantai 8. joulukuuta 2008

Koristuksia


Minäkin laitoin vähä joulukoristuksia. Kaikka on muovikamaa, mutta haitanneeko toi mitää. Tai onhan tässä kävyt ja hevoskastanjan siemenet oikeita.

Sirkuskoulussa


Meidän Marika on sirkuskoulussa ja tänään oli esitysilta. Kyllä oli kiva katsoa sitä riemua, millä lapset esiintyivät. Ei haitannut, vaikka ei niin kerralla ei onnistunutkaan
Marika päätti kokeilla ykspyöräistä, vaikka taidot ei vielä siihen riitäkkää. Marikalta ei sinnikkyyttä puutu.
Puolapuita apuna käyttäen yritys on kovaa.
Huomaa kielityöskentely.
Puujaloilla kävely suju kuin ammattilaiselta konsanaan. Kielityöskentely on tässäkin olennainen osa tekemistä.

sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Juhlat on nyt juhlittu



Juhlittu on ja hauskaa oli. Meitä on kuusi perhettä ja yhdessä on vietetty monta hauskaa iltaa. Tämä oli nyt kolmannet pikkujoulut yhdessä. Olimme Vesijaolla " Telarannassa".
Vähän aikuisia leikitytti. Kilo riisiä ja kymmenen hakaneulaa, minuutti aikaa etisä ne. Ihan hyvä leikki kaiken muun välissä.
Pöllö vartio, että kaikki meni säädyllisesti, niin itsenäisyyspäivä kuin pikkujoulutkin

perjantai 5. joulukuuta 2008

Kippis itsenäiselle Suomelle

Itse kullekin oikein hyvää Itsenäisyyspäivää. Juhlikaa oikein kunnolla, niin minäkin aion tehdä. Lähdemme ystävien kanssa viettämään pikkujoulua ja samallahan se tulee itsenäisyyskin juhlittua.

Kuvahan ei ole otettu ihan tänään, mut eipä kelit tästä paljoa ole muuttuneet. Suomen lippu kuitenkin juhlan kunniaksi! Kippis vaan kaikkien kanssa!

tiistai 2. joulukuuta 2008

MOT

Katsoitko? Mitä mieltä olet? Mielestäni on ihan kauheata, miten ihmisiä pomputetaan ja käytetään hyväksi tässä yhteiskunnassa. Olen niin vihainen, että hyvä kun pysyn nahoissani.
Tiedän, puhun omasta kokemuksesta, mitä se on kun olet 24h valmiustilassa. Vaikka omalla kohdallani se ei ollut ihan noin rankkaa kun näissä tapauksissa.

Mitä sitten kun tämä vaimo väsyy, uupuu, eikä jaksa enää yksin hoitaa miestään? Sitten on molemmat sairaala hoidossa. Tai kun äiti ei enää jaksa hoitaa yksin vammaista lastaan. Niin kuin tämä äiti sanoi, että toiset saavat tukea toiset eivät. Tässäkin tapauksessa ihmiset laitetaan eri arvoiseen asemaan.

Mielestäni nämä korvaukset mitä ihmiset saavat tästä työstä (vapaaehtoista työtähän se on)on suorastaan rosvousta. Yhteiskunta säästää huikeita summia kun ei tarvitse sijoittaa näitä ihmisiä sairaaloihin Eikä makseta kunnon palkkaa ihmiselle, joka tekee kolmen sairaanhoitajan työn vuorokaudessa viikosta toiseen. Rahaa kyllä piisaa jonnin joutavaan. Rakennetaan jotain älytöntä toriparkkia tai tuetaan oopperataloa. Kyllä toki tarvitaan kulttuuria mutta se ei saa mennä terveyden edelle. Rahaa riittää puoluetukeen, lehdistötukeen ja moneen muuhun tukeen, jotka eivät ole välttämättömiä.Vai onko oikein, että suomi ottaa lainaa auttaakseen Islantia? Mielestäni nämä ihmiset, jotka hoitavat omaisiaan olisivat oikeutettu vähintään sairaanhoitajan palkkaan.
Saat sanoa oman mielipiteesi!!!

maanantai 1. joulukuuta 2008

Ai mahoton

Kaikkea sitä voikin sattua ja tapahtua. Olen siinä iässä, että menossa on ensimmäinen sata ja kolmannet hampaat. Onneksi noista hampaista on vasta osa niitä kolmansia. Tässä loppu viikosta näistä kolmansista putosi yksi pois. Kävin hammaslääkärissä, joka korjasikin vian nopeasti ei siinä mitää. Illalla kun oli hampaiden pesun aika EN SAANUT niitä pois! Kauhea tilanne, ihan pakokauhu iski. No se lohtu kutenki asiassa oli, että eivät lonksuneet varmasti.

Tänään soitin hammaslääkärin vastaanottoon ja kerroin mikä on homman nimi. Oli hauskan kuulosta kun vastaanottajan äänestä kuulu kuin sitä ois naurattanut kun sanoin, että en tiedä kummalle tilaan aikaa lääkärille vai teknikolle. Nyt on homma hoidettu ja kalusto kunnossa. Onneksi.

Meillä on sateinen päivä ainoastaan lehdet puista puuttuu. Ei luulis, että on jo joulukuu